Wat?
Het gebied Noordelijk van Kaapstad is vrij onbekend maar dit is zeker niet terecht. Prachtig landschap, bloemen, walvissen en watersporten; je vindt het er allemaal!
Paternoster is een schilderachtig vissersplaatsje met alleen maar witte huizen, hier kan je fijn wandelen op het strand en heel lekker vis eten. Langebaan is het kitesurf walhalla maar ook als niet surfer is de vibe in het plaatsje erg aangenaam. Prachtig gelegen aan de oceaan vindt je het West Coast National Park, in het voorjaar staat deze volledig in bloei. Onderweg kunnen je stoppen bij Darling voor een wijn- of bierproeverij. Kortom, alle ingrediënten voor een leuk meerdaags uitje vanaf Kaapstad.

Waar?
De Westcoast van Zuid-Afrika is het gebied dat boven Kaapstad langs de Atlantische oceaan ligt. Het strekt zich uit van net voorbij Blouberg tot aan de grens met de Noord-Kaap provincie, ongeveer ter hoogte van Namaqualand. De meeste hoogtepunten liggen niet ver uit elkaar en zijn dus goed in een aantal dagen te combineren.

Wanneer?
De prachtige bloemen in het West Coast National Park zijn alleen te zien in augustus en september (dat is stevens ook het enige seizoen dat de Postberg sectie is geopend). Ook buiten het bloemenseizoen is het park schitterend om te bezoeken. In het walvisseizoen (juni – november) kun je de walvissen vaak vanaf de kant zien. Dit kan overigens op andere plaatsen langs de West Coast zoals Yzerfontein en St Helena Bay.

Paternoster

Hoe lang?
Langebaan en Paternoster zijn beiden leuk als weekendtripje vanaf Kaapstad. Het West Coast National Park zou je zelfs als dag tripje kunnen doen. Wil je het allemaal combineren? Spendeer dan minimaal 3 nachtjes in dit gebied. Maak het helemaal compleet door ook Cederberg toe te voegen aan je getaway!

Kosten
Entree voor het West Coast National Park voor internationale bezoekers is ZAR87 per volwassenen (kinderen ZAR42) en in het bloemenseizoen ZAR186 per persoon (kinderen ZAR93). Overnachten in het West Coast National Park is mogelijk vanaf 38 euro per persoon (op basis van 2 personen, self-catering).
Voor een accommodatie in Paternoster of Langebaan moet je rekenen op 32 euro per persoon (op basis van 2 personen in een self-catering huisje).