Oeganda is een mooi land met veel variatie. Je kan hier dus al gauw je reizigershart ophalen. We schetsen hier een voorbeeldreis zodat je een idee hebt van de mogelijkheden.

De bevolking van Oeganda is ontzettend vriendelijk; iets wat je je hele reis zult merken en wat dit land extra charme geeft. Daarnaast is het ook nog eens een heel mooi land: met diverse landschappen zoals savannes maar ook jungle.  Daarnaast heb je de mogelijkheid om veel van het leven van de lokale bevolking te zien. Het land is nog redelijk onontwikkeld maar de standaarden voor de reizigers zijn goed en dat terwijl het massa toerisme Oeganda nog niet heeft ontdekt.

Kampeerreis vanaf €1100 pp.: Op basis van 16 dagen met een reisgezelschap van 2 personen. Prijs inclusief autohuur, campings en enkele hotels, exclusief vlucht.

Luxe accommodaties vanaf €1800 pp. Op basis van 16 dagen met een reisgezelschap van 2 personen. Prijs inclusief autohuur, accommodaties en enkele maaltijden, exclusief vlucht.

Al is het in Oeganda gebruikelijk dat toeristen gereden woorden door een chauffeur, onze ervaring is dat je in Oeganda heel goed zelf je reis kunt ondernemen en zelf kunt rijden. Wil je liever een chauffeur bij je reis? Reken dan op €500 extra bij je reissom.


Je komt aan het op het vliegveld bij de enige echt grote stad die het land kent: Entebbe vliegveld in de buurt van Kampala. Afhankelijk van het tijdstip dat je aankomt en de tijd die je beschikbaar hebt voor je reis kan je een dagje de stad ontdekken. Houd je niet zo van drukke Afrikaanse steden met het bijbehorende chaotische verkeer? Ga dan na aankomst naar een mooie accommodatie langs het Victoriameer. Je kunt hier relaxen en smullen van vers gevangen vis. Als je tijd hebt kun je ook uitstapjes maken naar Ngamba chimpansee eiland of de Ssese archipel; een mooie eilanden groep om oa vogels te spotten.

Heel bijzonder en ook voor velen dé reden om af te reizen naar Oeganda zijn de gorilla’s die je op een dag (6 a 7 uur) rijden van Kampala vindt in het Bwindi Nationaal park. Een permit om een dag op zoek te gaan naar gorilla’s met een klein groepje en een gids kost echter $650 (€550) per persoon (behalve in april, mei en november dan kost het $450 pp), vanwege de hoge kosten hebben we dit uit de reissom gelaten om een goed beeld te geven voor diegene die deze kosten wellicht te hoog vinden. Een mooi alternatief en iets minder prijzig is het bezoeken van chimpansees ($150/€127 pp). Het is erg indrukwekkend om deze diersoort die zo op de mens lijkt in zijn natuurlijke omgeving te zien. Je gaat met een groep de jungle in (in bijvoorbeeld het Kibale bos) om op zoek te gaan naar een chimpansee familie. Je moet hier vaak veel voor lopen en klimmen en klauteren want wandelpaden kent de jungle uiteraard niet. Omdat de dieren redelijk gewend zijn aan mensen kan je heel dichtbij komen zolang je maar respect hebt voor hun leefomgeving. Een onvergetelijk ervaring! Tevens kun je tijdens je verblijf in Kibale nog veel meer ander aapsoorten spotten.

In hetzelfde gebied bevindt zich ook Queen Elizabeth park, deze is beroemd vanwege haar boom klimmende leeuwen (normaal gesproken kunnen leeuwen niet klimmen), ook al heb je die bijzondere exemplaren niet zomaar gevonden.. maar gelukkig vindt je in het park nog veel meer wild zodat je een mooie safari kan ondernemen. Niet ver van Kibale en van Queen Elizabeth park vindt je ook een groot aantal kratermeren, weinig toeristen bezoeken dit gebied waardoor je in alle rust van de natuur kunt genieten. Een dag wandelen langs een meer zorgt ervoor dat je kan genieten van al het mooie flora en fauna, en ook zie je van dichtbij hoe de lokale leven en zal je ervaren hoe vriendelijk iedereen is.

Afhankelijk van je interesse kun je hierna kiezen uit twee opties: vogels spotten in Semliki park of wild spotten langs de oevers van de Nijl in het Murchison falls park. Beiden erg mooi, maar met een andere focus qua activiteiten en dus per persoon verschillend wat de voorkeur heeft. Afhankelijk van je interesses kan je je Oeganda avontuur eventueel afsluiten in Jinja, een plaats ten Oosten van de hoofdstad Kampala waarbij vooral de water activiteiten in trek zijn zoals wildwater raften en kajakken. Ben je niet zo actief? Dan zijn er ook mogelijkheden genoeg om je reis op een ontspannen manier af te sluiten.

Bovenstaande reis geeft je in 16 dagen de mogelijkheid om veel hoogtepunten van Oeganda te bezoeken. Heb je meer tijd..? Dan is er nog veel meer! We stellen graag jouw reis samen. Kijk op de landenpagina van Oeganda om meer inspiratie op te doen en neem contact met ons op zodat we met jee me kunnen denken en een aanbod kunnen doen.