Aan de Tuinenroute gelegen is Tsitsikamma NP de perfecte combinatie tussen bergen, bossen en de zee. Hierdoor zijn er hier veel leuke activiteiten!

Wat?
Een schitterend gelegen oerbos aan de Indische oceaan. In het park kan je kajakken, quad rijden, paardrijden, ziplinen en wandelen. Je kunt lopen over de beroemde suspension bruggen (foto), langs de ruige kustlijn of door het oerbos.

Waar?
Het Tsitsikamma NP is gelegen aan de N1, ongeveer 170 km rijden vanaf Port Elizabeth en 580 km vanaf Kaapstad. Je neemt de afslag op de N1 naar het Tsitsikamma National Parc, na ongeveer 5 km kom je bij de toegangspoort waar je je inschrijft. Na het betreden van het park zijn de eerste wandelroutes die je tegenkomt degene in het oerbos, als je doorrijdt kom je langs de prachtige kustlijn. Aan het einde van deze weg begint het storms river mouth wandelpad, deze loopt in 2km naar de suspension bruggen.

Wanneer?
Het hele jaar door, al kan het in de Kaapse winter koud en nat zijn.

Hoe lang?
Vanwege de vele activiteiten kan je hier makkelijk een aantal dagen doorbrengen. We raden aan om minimaal 1 nacht te overnachtingen in het park of in Stormsriver.

Kosten:
Een overnachting in het park is mogelijk vanaf 40 euro (2 personen, pn), een overnachting is het nabij gezellige plaatsje Stormsriver vanaf 55 euro (2 personen, pn).IMG_1819-1
Entreekosten Tsitsikamma NP: ZAR 219pp (ongeveer 15 EUR), geen extra kosten voor de wandelpaden
Kajakken Tsitsikamma: ZAR 550 pp + ZAR130 optioneel huur van wetsuit en schoenen (excl. entreekosten NP)
Zipline: ZAR400 pp
Bungee Bloukrans: ZAR1000 pp. Kijk voor meer informatie ook: Bloukrans bungeejump

Leuk om te weten:
Stop je wandeling niet bij de suspension bruggen, vanaf hier loopt een (stijl) wandelpad naar een viewpoint waar je kunt genieten van schitterend uitzicht! Dit wandelpad begint bij het strandje met kiezelstenen aan de andere kant van de brug.
In stormsriver kan je ook hele mooie wandelingen maken door het oerbos. Parkeer je auto bij de police station (hiervoor rijdt je de hoofdstraat darnell st uit richting het Oosten, bij het bord van SANparks is aan je linkerhand de police station). Om aan de routes te beginnen loop je verder over Darnell st. richting het bos. Er is een route van 5, 7 of 8 mogelijk. Aan het begin van het bos liggen folders met de route.
Stormsriver heeft zijn eigen bierbrouwerij! Deze is op de hoofdstraat (Darnell st) gelegen. De eigenaar verteld graag meer over het brouwproces en je kan de biertjes proeven.

IMG_2148-1