Wat?
In Swakopmund kan je goed het Duitse verleden van Namibië zien. Het centrum van deze plaats heeft mooie gebouwen met een zichtbare Duits koloniale architectuur. Onder toeristen staat Swakopmund bekend om de vele activiteiten die je hier kunt ondernemen, voornamelijk het sandboarding en quad rijden door de duinen is erg populair. Ben je niet zo enthousiast over de extreme sporten dan heeft Swakopmund alsnog genoeg te bieden. Wandel door het centrum van de stad en je komt vanzelf leuke barretjes en winkeltjes tegen. Werp ook je eerst blik op de Namibische kust. Wil je wat meer zien dan alleen Swakopmund? Rijdt dan zijn 40 km zuidwaarts naar Walbisbaai en rijdt naar en om de mooie lagoon.

Waar?
Swakopmund is gelegen aan de Atlantische oceaan, ongeveer halverwege in Namibië. Het is ongeveer 350km naar Windhoek. Een bezoek aan Swakopmund wordt vaak opgevolgd door de Skeleton Coast en Cape Cross.

Wanneer?
Namibië is het gehele jaar goed door te bezoeken. Swakopmund is vanwege de ligging aan de kust relatief koel in de zomers, een welkome afwisseling van de hitte van het binnenland. De Atlantische oceaan blijft echter altijd fris (maximaal 19 graden), dus een strandbestemming is Swakopmund zeker niet. De gemiddelde temperatuur is in de winter maanden rond de 16 a 20 graden. De dagen kunnen dus fris zijn maar wanneer de wind vanuit de woestijn waait zijn de dagen ook in de winter erg aangenaam. Kamperen in dit seizoen aan de kust kan wel een risico zijn.

Hoe lang?
Afhankelijk van welke excursies je wilt doen kun je in Swakopmund een aantal dagen verblijven. Je kan sandboarden of quad rijden in de nabij gelegen woestijn of je kan vanaf walvisbaai kajakken met oa dolfijnen. Je kan Swakopmund ook enkel als stopover gebruiken als je je van Sesriem naar de skeleton coast wilt verplaatsen.

Kosten
In Swakopmund zijn er verschillende manieren om te overnachten. Je kunt er kamperen, overnachten in een hostel, B&B of luxe hotel. Kosten variëren hierdoor van 10 tot 75 euro per persoon.
Sandboarden: 30 euro per persoon
Quad rijden: 30 euro persoon (2uur)
Kajakken: 60 euro per persoon (2uur op zee)

Leuk om te weten
Een interessant feitje is misschien dat ondanks dat het centrum van Swakopmund anders doet vermoeden de stad ook een enorme sloppenwijk heeft.

Lunch tip
Die Muschel book & art shop in de Brauhaus arcade is persoonlijk mijn favoriet voor een lekkere lunch.