Wat?
Vlakbij het plaatsje St Lucia ligt een ontzettend mooi wetlandgebied dat gelegen is tussen de duinen. Een bijzonder natuurverschijnsel waarbij ook veel wild life te zien is. St. Lucia is ook nog eens een gemoedelijk plaatsje waar je leuk kunt rond wandelen. Misschien verteld iemand je wel het verhaal over de hippo’s (nijlpaarden) die vaak rond lopen in de straten, op bezoek gaan bij zwembaden of op straat worden aangereden. In het seizoen (juni – november) kan je vanaf hier op whale cruise om deze bijzondere dieren van dichtbij te bekijken. Als je genoeg tijd hebt is het mooi om naar Cape Vidal te rijden. Vlakbij St Lucia ligt het oudste nationale park van Zuid-Afrika: Hluhluwe, waar je op zoek kunt naar de Big 5. Noordelijk van het wetland gebied kun je mooi duiken bij Sodwana Bay, op 2 uur rijden van St Lucia.

Waar?
St Lucia is gelegen in de provincie in Kwazulu Natal (voor mensen die van geschiedenis houden is het interessant om op te zoeken hoe deze provincie aan zijn naam is gekomen) in het Oosten van Zuid-Afrika. De ligging schenkt het plaatsje veel schoonheid: het wetland gebied, Hluhluwe nature reserve en de mogelijkheid om walvissen te zien (juni – november). St Lucia wordt vaak aangedaan na een bezoek aan Swaziland of wordt gecombineerd met een bezoek aan Durban.

Wanneer?
Zoals zo vaak in Zuid-Afrika heeft elk seizoen zo zijn voor- en nadelen. In principe is St Lucia is het gehele jaar te bezoeken. Temperaturen in de winter (juni – september) liggen gemiddeld rond de 18 graden en in de zomer rond de 25 (met maxima tot de 30), er is een korte toename in regenval rond half oktober. Het walvisseizoen loopt in dit gebied normaal gesproken van juni tot en met november.

Hoe lang?
Je kunt je hier makkelijk een aantal dagen vermaken, helemaal als je alle aangeboden activiteiten wilt ondernemen. We raden dan ook aan om zeker in St Lucia te overnachten.

Kosten
iSimangaliso Wetland Park toegang: ZAR51 per persoon
Hippo & Croc tour in Wetland Park: ZAR300 per persoon
Hluhluwe Park toegang: ZAR240 per persoon