Wat?
De Skeleton Coast (Geraamtekust) dankt zijn naam aan de vele schepen die zijn vergaan voor deze kust. Een aantal van de scheepsskeletten zijn nog steeds zichtbaar vanaf de kant. Het is een ruig en verlaten gebied, maar het is goed begaanbaar. Je rijdt uren in dit gebied zonder amper andere mensen tegen te komen; met aan de ene kant de ruige zee en aan de andere kant de hoge duinen. Door sommige wordt de Skeleton Coast omgeschreven als een troosteloos gebied, echter herbergt dit gebied een schoonheid veroorzaakt door zijn eenvoud en uitgestrektheid. Stop onderweg bij één van de verlaten mijnen, spookstadjes of bij één van de scheepswrakken langs de route.

Cape cross (Kaap Kruis) herbergt een grote kolonie pelsrobben (vaak ook naar verwezen als zeeleeuwen), de schatting is zo’n 100.000! De dieren krioelen hier gezellig langs elkaar heen. Zorg ervoor dat je een sjaal of iets anders mee neemt om voor je neus en mond te houden, de stank kan namelijk wat intens zijn. Ondanks dat is het een geweldig leuk gezicht om te zien hoe de dieren hier in deze grote hoeveelheid met elkaar leven!

Waar?
De Skeleton Coast loopt van Swakopmund tot Mowe Bay. De weg wordt aangeduid als C34 maar andere opties heb je hier ook niet. Voorbij Torra Bay kan je doorrijden langs de kust maar zal je uiteindelijk je je weg niet kunnen vervolgen voor de rest van je reis, tenzij je een zeer ervaren 4×4 rijder bent en in bent voor een groot avontuur. Vanaf Torra Bay kan je afslaan het binnenland in, nadat je door de duinen terugkomt in de meer bewoonde wereld kan je bijvoorbeeld afreizen naar Palmwag of Twyfelfontein. Ook kun je vanaf hier op avontuur richting de Kaokveld, gelegen in het Noord-Westen van Namibië. Dit gebied staat bekend om zijn woestijnolifanten en je vindt hier de met oker bedekte mensen van de himba stam.
Cape Cross ligt aan de Skeleton Coast, ongeveer 150km Noordelijk van Swakopmund. Je kunt hier ook overnachten.

Wanneer?
De Skeleton Coast is het gehele jaar goed te bezoeken. In de zomer (november tot april) kan het overdag erg warm worden en in de winter kan het ’s nachts erg afkoelen. Met beide kan je goed rekening houden door in de zomer op tijd of na het heetst van de dag te vertrekken, en door in de winter niet te gaan kamperen langs de kust.

Hoe lang?
Je kunt de Skeleton Coast en Cape Cross voor een dagje bezoeken. Vanuit Swakopmund kun je een dag tripje maken naar Cape Cross. Vanuit Swakopmund kun je via de Skeleton Coast naar Palmwag rijden, hier doe je zo’n 6 uur over (zonder stops). Je kunt om de reis te breken overnachten of kamperen in de Cape Cross Lodge.

Kosten
Een kamer bij Cape Cross Lodge kost N$1450 per persoon op basis van twee personen, inclusief ontbijt en diner. Kamperen is N$130 per persoon per nacht.