Wat?
Pretoria is een van de grote steden in Zuid-Afrika en de plek waar de bestuurlijke macht van Zuid-Afrika gevestigd is. De stad is veelzijdig en cultureel gezien is hier van alles te ontdekken. Kijk niet gek op als je een barbershop op straat tegenkomt of als er ineens vrolijke muziek in de straten klinkt. Er zijn ook een hoop mooie parken en tuinen waarin je op een zonnige dag lekker kunt ontspannen.
De parlementsgebouwen (union buildings) zijn één van de meest bekende plekken in Pretoria. Je kunt hier fijn rondwandelen en de indrukwekkende gebouwen en standbeelden bewonderen. Rondom Church street, in het centrum van de stad, vindt je ook mooie gebouwen.
Van April tot Juni staan de jacaranda bomen in bloei, de stad is dan gehuld in paars. Prachtig!
Verder is bij een bezoek aan Pretoria een grote keuze aan musea een goede opties. Zo is er een goed natuur historisch museum, is het Kruger museum een aanrader, is er een militair museum en zijn er ook veel kunstgalerijen.

Waar?
Pretoria ligt op een uurtje rijden van Johannesburg.

Wanneer?
Als je iets te kiezen hebt.. dan tussen april en juni vanwege de jacaranda bomen, maar verder is de stad het hele jaar goed te bezoeken.

Hoe lang?
Pretoria is geen stad waar je een week de tijd nodig hebt om alles te ontdekken. Als je één dag de tijd hebt om door de stad te wandelen en een museum naar keuze te bezoeken dan is dat voldoende.

Leuk om te weten
Pretoria is één van de drie hoofdsteden die Zuid-Afrika heeft. Hier is de trias politica heel serieus aangepakt. Namelijk elk onderdeel heeft zijn eigen hoofdstad. Zoals gezegd is Pretoria verantwoordelijk voor de bestuurlijke macht. In Bloemfontein is met het gerechtshof de rechtelijke macht. Daarnaast is Kaapstad de wetgevende macht omdat hier het nationale parlement zetelt.