16-daagse reis door de prachtige natuur van Botswana

Bezoek Botswana voor de prachtige ongerepte natuur en voor een super safari ervaring. Botswana is mooi, heel mooi! Deze reis voert je langs verschillende nationale parken die allen heel erg verschillen in wat ze te bieden hebben. Botswana heeft het allemaal: Uitgestrekte zoutvlaktes, grote baobab bomen, verreikende savanne landschappen, moerassige riviertjes en natuurlijk heel veel wilde dieren. Wat Botswana zo mooi maakt is dat je de schoonheid van de natuur in zijn puurste vorm ervaart, zonder dat toerisme of ander menselijk ingrijpen hier te veel een stempel op hebben gedrukt. Botswana is voor de natuurliefhebber puur genieten.

Kampeerreis vanaf €1600 pp. Op basis van 16 dagen met een reisgezelschap van 2 personen. Prijs inclusief autohuur, campings en enkele hotels, exclusief vlucht.

Deze reis biedt je een basis en je kan hier heel goed in variëren. Botswana is wat duurder dan bijvoorbeeld Namibië of Oeganda omdat vooral de parken prijziger zijn qua entree en accommodaties, dit is echter vaak ook bewust gedaan zodat het natuurbehoud beter geborgd is.

Vanuit Nederland heb je meerdere mogelijkheden om Botswana te bereiken. Je kan vliegen op Gaborone, op Windhoek in Namibië of Livingstone in Zambia, allemaal bieden ze een goede start voor deze reis. Heb je niet zo veel tijd? Dan kan je je heen- en terugvlucht het beste plannen vanaf andere luchthavens; bijvoorbeeld heen op Windhoek en terug vanaf Livingstone.

De Central Kalahari Game Reserve zou een eerste park kunnen zijn die je bezoekt. De CKGR bestaat uit verschillende ‘pans’, dit zijn vlaktes waarop je gemakkelijk rond kunt rijden om het mooie uitgestrekte savanne landschap in je op te nemen en om tussen de grassen dieren te spotten zoals struisvogels, verschillende antilopen en leeuwen. Je kunt hier een aantal dagen verblijven zodat je meerdere delen van dit grote park kunt zien. Sommige pans zijn drukker dan anderen maar het park is erg rustig; in sommige delen kom je op een dag maar één of twee andere auto’s tegen.

Het nationale park Magkdadikgadi pans is mooi om te bezoeken tijdens het droge seizoen (mei t/m oktober) zodat je veel dieren kunt spotten langs de rivierbedding in het oosten van het park. Een mooie ervaring omdat je met je auto echt langs het water kan rijden en dus ter hoogte staat van de dieren die hun verkoeling komen zoeken. Het magkdadikgadi park is verder vooral ook bekend om de enorme zoutvlaktes. Echter met je dan wel wat extra tijd inruimen als je deze ook nog wilt bezoeken. Van het magkdadikgadi pans nationale park is het een klein stukje rijden naar Nxai pans nationale park (Nxai spreek je uit n-klik met je tong-ai). Nxai park is zanderig en om hier goed te kunnen rijden laat je wat lucht uit je banden. Dit national park biedt mooie savanne landschappen, opnieuw een zoutvlakte maar een hoogtepunt zijn ook zeker de beroemde Baines Baobabs. Beroemd omdat ze op een oud schilderij weergegeven zijn, maar ook zeker een mooi gezicht: enorme, eeuwenoude bomen en heel typisch in hun aangezicht.

Vanaf Nxai pans is het een aantal uur rijden over een asfalt weg naar Maun, een redelijk grote plaats voor dit deel van het land waar je wat restaurantjes vindt met een meer ‘Westerse stijl’. Vanaf Maun zijn er ook een hoop dingen te ondernemen, afhankelijk van je budget en hoeveel tijd je hebt kunnen we hierover adviseren. Je kan vanaf hier bijvoorbeeld met een vliegtuigje de beroemde Okavango Delta van boven bekijken; waarschijnlijk de enige manier waarop je ziet hoe uitgestrekt dit mooie landschap is. Ook kan je je al een beetje in de Delta begeven met een mokoro: een soort Afrikaanse kano waarbij je door een ‘poler’ die op de kano staat over het water en vaak door het riet wordt voort geduwd. In Maun kan je ook wat dingen in slaan voordat je je reis vervolgt.

Vanuit Maun rijdt je het Moremi nationale park in, dit is het nationale park dat je verder in de Okavango delta brengt. De delta is een prachtige moerassige omgeving en ontzettend groen; iets heel anders dan wat je hiervoor hebt gezien. We zullen je vooraf goed adviseren over waar je het beste heen kan gaan en vanaf waar je bijvoorbeeld ook een leuke boottocht kan maken. In de delta zie je weer andere dieren zoals nijlpaarden en krokodillen. Vanuit het national park van Moremi  rijdt je door naar het Chobe nationale park waar je je weer terug begeeft in het drogere savanne landschap. In Chobe zijn ontzettend veel olifanten, maar ook leeuwen en hyena’s worden vaak gespot. Vanuit Chobe rijdt je naar de grens met Zambia om je reis te eindigen bij de wereldberoemde Victoria Falls.

Je kan deze reis gemakkelijk uitbreiden door bijvoorbeeld ook de Caprivi strip van Namibië te bezoeken. We adviseren je graag over de mogelijkheden zodat deze reis geheel aan jouw wensen voldoet.