Wat?
Een pittoresk en super schattig vissersdorpje aan de Westcoast. Alle huisjes zijn hier wit geschilderd en dit is een mooi en rustgevend gezicht. Hier krijg je het ultieme vakantiegevoel: sfeervolle accommodaties, een mooie kustlijn, gezellig winkeltjes, leuke restaurantjes en een gemoedelijke sfeer. Bekende Zuid-Afrikaanse chefkoks hebben restaurants geopend in Paternoster waardoor de plaats een soort culinaire hotspot is geworden (je moet wel van vis houden). Let wel op dat je van tevoren een plekje reserveert want hoe rustig het plaatsje ook lijkt de restaurants zoals The Noisy Oyster, Die Gaaitjie en Wolfgat zitten sowieso vol. Verwacht niet veel activiteiten en entertainment in Paternoster maar geniet vooral van de rust en de idyllische omgeving.

Waar?
Paternoster ligt op 2 uur rijden Noordelijk van Kaapstad. Vanuit Kaapstad ga je via de R27 langs de kust richting Paternoster. Op de route kom je langs Langebaan en Westcoast NP.

Wanneer?
Het voorjaar van Zuid-Afrika is dé tijd voor de Westcoast, dan staan namelijk de velden in bloei en dat is voornamelijk in het Westcoast NP een absoluut hoogtepunt. De Zuid-Afrikaanse winter kan wat guur zijn aan de Westcoast, lekker om uit te waaien wellicht maar niet het beste seizoen om Paternoster te bezoeken. De rest van het jaar, ook in de zomer, is het heerlijk.

Hoe lang?
Een overnachting in Paternoster is zeker aan te raden en als je tot rust wilt komen zelfs meer dan één. Je kunt je bezoek aan Paternoster goed combineren met Langebaan en Westcoast NP als je een aantal dagen vanuit Kaapstad een uitstapje wilt maken. Heb je meer tijd? Combineer het dan ook met Cederberg. Of het kan je stop zijn als je van Kaapstad naar Namibië of andersom rijdt.

Kosten
StayinPaternoster is een organisatie die de huisjes in Paternoster beheert en verhuurt. Het zijn huisjes van verschillende eigenaren die als vakantiewoningen worden verhuurd. Hierdoor zit je in het dorp en wij hebben er erg goede ervaringen mee. Kosten zijn vanaf 40 euro per 2 personen voor een nacht.