Wat?
De panoramaroute heeft zijn naam natuurlijk niet voor niks. Langs deze route vindt je meerdere prachtige uitzichtpunten. Geniet van het uitzicht op de Blyde river canyon bij de Drie Rondavels, zie het water kolken in Bourkes Luck Potholes, geniet van het uitzicht vanaf Gods Window of bekijk een van de mooie watervallen langs de route. Sinds kort is ook de Graskop lift geopend waarmee je 51 meter afdaalt naar het lagergelegen bos, of voor de daredevils is er de Big swing.

Waar?
De Panoramaroute ligt op je weg van Johannesburg naar het Krugerpark en is dus een veel gemaakte stopover voordat het grote safari avontuur begint. Goede uitvalsbasis voor een dagje Panoramaroute is Graskop of Hazyview. Hier bevinden zich meerdere hotels in verschillende categorieën.

Wanneer?
Het hele jaar rond! Het uitzicht is op regenachtige dagen echter niet zo goed.

Hoe lang?
Als je een volledige dag uittrekt voor de Panoramaroute heb je de tijd om alles te bekijken, heb je korter de tijd dan zal je wellicht wat keuzes moeten maken wat wel en niet te bezoeken. De uitzichtpunten liggen allemaal zo’n kwartier rijden van elkaar.

Kosten
Je betaald per uitzichtpunt een kleine toegangsprijs, denk hierbij aan 1 a 5 euro per persoon per stop.

Leuk om te weten.
Er zijn een aantal leuke weetjes te vertellen over de Panoramaroute. De three rondavels worden ook wel de three sister genoemd, naar de 3 vrouwen van chief Mapjaneng. Bij de Bourkes Luck potholes komt de blyde rivier and the sad river bij elkaar. In de oorlog bleven de vrouwen achter, het duurder lang voordat de mannen terugkwam en dus treurde zij (bij de sad river). Toen de vrouwen dachten dat de mannen niet meer terug zouden komen trokken ze verder en ontmoette ze hun mannen toch weer, bij de Blyde river).