De Okavangodelta is dé trekpleister van Botswana en het is ook absoluut een heel bijzondere plek!

Wat?
De Okavangodelta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Uiteraard staat dit gebied op UNESCO werelderfgoedlijst. Moremi National Park beslaat de Okavangodelta. Dit gebied is een mix van riviertjes, moeraslandschap en bebossing. Het is fantastisch om hier rond te rijden, er is heel veel wild te vinden. Vanaf het water zijn deze ook te spotten met een tochtje op een motorboot of vanaf een traditionele mokoro. Een mokoro is een soort kano waarin je wordt voortgeduwd.

Waar?
De Okavangodelta beslaat een groot deel van Botswana gelegen aan de Noorkant van het land. Moremi is gelegen aan de Zuidkant van de Okavangodelta. Je bereikt dit gebied het beste vanaf Maun (zo’n 1.5 uur rijden tot de entrance gate) of eventueel vanaf Chobe, Savuti. Je moet er rekening mee houden dat wegen slecht kunnen zijn door het water, neem dus de tijd.
Reis je door de Caprivi Strip (Namibië) maar wil je een glimp opvangen van de Delta? Dan kan je via de A35 de grens oversteken naar Botswana en bij Sepopa overnachten en vanaf hier activiteiten ondernemen.
Voor een exclusieve ervaring kan je op heel veel mooie lodges invliegen met een klein vliegtuigje.

Wanneer?
Je kunt de Delta het gehele jaar bezoeken. Van Mei tot Oktober is het droog seizoen, door het dorre landschap kan je in deze tijd heel goed op safari maar zijn de dieren op het heetst van de dag moeilijk te zien. Van November tot April is het regenseizoen, dan kleurt de Delta groen en komen de dieren meer tot leven. In dit seizoen zijn dieren veel actiever maar is de begroeiing ook dichter en heb je kans op meer modder en dus moeilijk begaanbare wegen.

Hoe lang?
Of je nou het gebied zelf in rijdt of vliegt in op je lodge, je wilt hier absoluut een aantal dagen verblijven. Minstens 3 nachten heb je nodig om een goede impressie van het gebied te krijgen en om ook simpel weg de tijd te hebben om van dit gebied te genieten.

Kosten
In de Delta kan je het behoorlijk bond maken qua kosten, hier vindt je super luxe lodges met adembenemende uitzichten. Je kan ook gewoon met je 4×4 met rooftoptent dit gebied is, hiervoor zijn voldoende kampeerplaatsen (wel van tevoren boeken). Hiervoor betaal je zo’n $50 per persoon per nacht.

Leuk om te weten
Third bridge is een leuk kamp met een goede ligging. Vanaf hier kun je goed safari’s ondernemen en op een bootje stappen.