14-daagse reis door het noorden van Namibië
Ontdek Namibië! Deze reis brengt je langs mooie natuurparken met zeer uiteenlopende landschappen, biedt je de mogelijkheid om de himba en herero stammen te bezoeken en je kan wild spotten in Etosha National Parc. Kortom, een gevarieerd programma. Dit is een voorbeeldreis; in overleg met Ga-Afrika kan jij je ultieme reis samenstellen!

Kampeerreis vanaf €1200 pp.: Op basis van 14 dagen met een reisgezelschap van 2 personen. Prijs inclusief autohuur, campings en enkele hotels, exclusief vlucht.

Luxe accommodaties vanaf €1950 pp. Op basis van 14 dagen met een reisgezelschap van 2 personen. Prijs inclusief autohuur, accommodaties en enkele maaltijden, exclusief vlucht.

Combinaties tussen kamperen en luxe zijn natuurlijk mogelijk en zullen ergens tussen de €1200 en €1950 pp. uitkomen. Deze prijzen zijn ook representatief voor reizen naar bestemmingen in het zuiden van Namibië.

Namibië is een goed ontwikkeld Afrikaans land en geeft je dus de mogelijkheid om comfortabel te reizen. Dit maakt ook dat de reisafstanden goed te plannen zijn. Deze reis neemt zo’n 14 dagen in beslag en kan uiteraard makkelijk worden uitgebreid.

Je zal aankomen in Windhoek, internationale vluchten vanuit Nederland (met tussenstop) en Duitsland (direct) komen hier aan. Van hier zou je eerste stop kunnen zijn het Waterberg plateau, een prachtig natuurgebied waar je kan wandelen, kan leren over de roerige geschiedenis van de hereros, en eventueel je eerste wild kan spotten. Hierna volgt een toeristische trekpleister van Namibië, namelijk Etosha. Een natuurpark gesitueerd rondom een grote zoutvlakte, hier kan je veel wildlife spotten.

De volgende bestemming laat je de culturele kant van Namibië zien. In Opuwo kom je mensen van de Herero en Himba stammen tegen. Vanaf hier heb je ook de mogelijkheid om een Himba stam te bezoeken. De himba’s zijn van oorsprong een nomade volk die hun traditionele leefwijze relatief gezien hebben behouden. Om meer te leren over de leefwijze kun je dorpen bezoeken die hiervoor zijn ingericht. Ben je avontuurlijker ingesteld? Dan kun je ook de omgeving verkennen en kun je de himba’s tegenkomen in hun huidige leefgebied. We kunnen je hier uiteraard tips over geven. Vanaf Opuwo kun je Epupa falls bereiken; een prachtige waterval aan de grens met Angola en een heerlijke plek om te vertoeven. Dichtbij Angola, is Epupa het meest noordelijke punt van de reis, hierna kan je afzakken naar het zuidwesten om via de skeleton coast aan de terugweg te beginnen.

De skeleton coast staat bekend om het aantal schipbreuken dat hier in vroegere tijden zijn geleden, hiervan zijn nog enkele vergane schepen te zien voor de kust. Het landschap langs de kust is anders dan wat je ooit hebt gezien; een uitgestrekt droog woestijn achtig landschap in combinatie met een gure zeewind. Een hoogtepunt van de skeleton coast vindt je bij cape cross waar een grote populatie zeehonden leeft. Je moet er wat stank voor doorstaan maar het is een mooi spektakel om deze grote groep zeehonden te aanschouwen.

Mocht je tijd erop zitten dan kan je vanaf hier je terugreis vervolgen naar Windhoek om daar je laatste dag door te brengen en nog wat souvenirs in te slaan. Heb je nog tijd? Dan zou je ook nog naar Swazkopmund kunnen gaan en eventueel verder het zuiden van Namibië kunnen verkennen. Hierover vindt je ook meer informatie in andere voorbeeldreizen.