De Tuinroute, of lokaal de Garden route genaamd, is een must see op de Westkaap. De route gaat langs de prachtige kustlijn met gezellige plaatsjes en leuke activiteiten. Één van die gezellige plaatsjes is Knsyna, waar je een middag en een avond leuk kunt besteden.

Wat?
Knysna is gelegen aan een lagoon, hierdoor zijn watersporten en varen populaire activiteiten. Daarnaast worden er veel evenement georganiseerd (zie: wanneer).
Heb je maar een paar uurtjes te besteden in de middag na een reisdag of rijdt je enkel voorbij Knysna? Bezoek dan zeker de Knysna heads! Een prachtige uitkijkpunt waarbij je uitkijkt op zowel de lagoon van Knysna als de Indische oceaan.
’s Avonds kan je eten in één van de velen restaurantjes in de waterfront. Oesters zijn in Knysna vers te krijgen. In de middag kan je bij een zonsondergang leuk een drankje drinken op Thesen island, bijvoorbeeld bij Sirocco.

IMG_2193 (1)

Waar?
Knysna is gelegen aan de Tuinroute langs de N2. Zowel de waterfront (in het centrum), thesen island (ten Zuiden van het centrum) en Knysna heads (aan de Zuid-Oost kant) staan goed aangegeven vanaf de hoofdweg.

Wanneer?
In Knysna worden veel festivals georganiseerd het hele jaar door, meerdere keren per maand is er een evenement. Houdt daarvoor de website van de lokale toerisme office in de gaten: http://www.visitknysna.co.za/.

Hoe lang?
Knysna wordt veelal gebruikt als stop-over plaats op de Tuinroute. Echter kan Knysna ook een goede uitvalsbasis zijn om meerdere nachten te verblijven en oa Tsitiskamma, monkeyworld en stranden te bezoeken.

Kosten
Toegang tot thesen island en Knysna heads is gratis.

Leuk om te weten
Knysna spreekt je uit als Nijsna, niet als Kniesna zoals de meeste Nederlanders doen.

IMG_2204-2