Je moet er wat voor over hebben om bovenop Lions head te staan, maar daar wordt je dan ook rijkelijk voor beloond. Boven wacht je een schitterend uitzicht over de stad, de Tafelberg, de kust, de zee en Robbeneiland! Lees eerst even goed onderstaande informatie en je bent ready to go. Ps stiekem heb je mooier uitzicht vanaf Lions head dan vanaf de Tafelberg, maar dat hoeft niet iedereen te weten natuurlijk..

Wat?
Fantastisch uitzicht op Kaapstad, de tafelberg en de wijde omgeving. Een stevige wandeling, die iedereen in principe kan maken.

Waar?
Signal hill road, je kunt de parkeerplaats voor de Lion’s head wandeling niet missen (zie kaart). Er is vrijwel altijd genoeg parkeerplek, langs de kant van de weg is ook nog plaats. Aan je linkerhand ziet je een frisdrank/ snack kar staan, dit is waar de route begint. Vanaf hier neem je een pad dat stijl omhoog loopt.

Wanneer?
Afhankelijk van hoe warm het is, is het aan te randen om aan het begin of het einde van de dag deze beklimming te doen. Het is ook mogelijk om de zonsondergang vanaf Lion’s head te bewonderen, neem dan wel een zaklamp mee voor de terugweg! Er zijn vaak behoorlijk wat anderen die dit ook doen, dus je hoeft niet alleen in het donker terug.

Hoe lang?
Afhankelijk van uw tempo loopt u in ongeveer 2 a 3 uur heen en terug.

Kosten
Helemaal gratis!

Goed om te weten
Draag goede schoenen, het grootste gedeelte van de route gaat over rotsen of grote stenen. Neem voldoende water mee, er is onderweg of op de top niets te krijgen. Voor de waaghalzen is er halverwege de keuze om een steil  (rots klimmen!) pad te nemen. Je kan hier ook gewoon het pad links nemen waardoor je een zelfde soort pad blijft volgen, hiermee kom je gewoon op hetzelfde punt uit.

Tags: hike, wandeling, kaapstad