Kirstenbosch botanical gardens (botanische tuinen), een lust voor het oog zo vlak onder de Tafelberg! En een mooie plek voor een dagje ontspanning.

Wat?
Schitterend aangelegde botanische tuinen. Ga picknicken op het gras onder een van de vele bomen en geniet van het prachtige uitzicht. Neem deel aan één van de gratis tuintours. Of bezoek één van de zomerconcerten of de openlucht bioscoop.

Waar?
Kirstenbosch ligt iets ten zuiden van het centrum van Kaapstad (zie kaart).
Parkeren: Er is voldoende parkeerplek. Zondag middag zijn er concerten, dan kan het vanaf 15.00 vanwege de drukte lastiger zijn om een parkeerplaats te vinden dus kom dan op tijd en wees je ervan bewust dat je een eindje moet lopen.

Kirstenbosch botanical gardens kaart

Wanneer?
De tuinen zijn altijd mooi, elk seizoen heeft weer zijn eigen schoonheid.

  • In de Zuid-Afrikaanse zomer is er elke woensdag een openlucht bioscoop, de deuren zijn dan om 18.00 geopend en de film begint bij zonsondergang (info/ tickets: www.thegalileo.co.za).
  • Van december tot april zijn er elke zondag concerten die beginnen rond 17:30.(info/tickets: https://www.webtickets.co.za/events/featured/kirstenbosch-summer-sunset-concerts/1474183971)
  • Het hele jaar zijn er guided tours (gratis!) op maandag t/m vrijdag op 10:00, 11:00 en 14:00 en op zaterdag alleen om 10:00. De tour duurt ongeveer anderhalf uur en een gids verteld je alles over de bloemen en planten in de tuin, en gaat in op het seizoen.

Kosten
Entree voor de botanische tuinen is 65 ZAR per persoon (in 2018).
De openlucht bioscoop biedt verschillende kaartjes aan, van 100 ZAR (89 wanneer je ze online besteld) voor alleen een kaartje tot 175 ZAR voor een VIP kaartje met premium zitplaatsen, cola, chocolade en popcorn.
De summer concert verschillen in prijs, van 135 ZAR tot 205 ZAR per kaartje.

Leuk om te weten
Goed om te weten: U kunt 24 uur van tevoren een picknick mand bestellen bij de tea room van de botanical gardens: https://www.ktr.co.za/. U kunt tevens ter plekken iets eten bij een van de restaurantjes. https://www.ktr.co.za/menus.html#anchor-u1767

Tags: Kirstenbosch, botanical garden cape town, picknick, picnic