Wat?
Kaapstad ligt aan een schiereiland en op het Zuidelijke puntje van dit schiereiland ligt Kaap de Goede Hoop. Vooral vanuit de geschiedenis en VOC tijd is dit een bekende plek en de legende ‘de Vliegende Hollander’ zegt dat in 1641 dit schip in de problemen raakte ter hoogte van Kaap de Goede Hoop en dat de duivel ervoor gezorgd heeft dat dit schip eeuwig bleef rondvaren op zee.
Los van alle geschiedenis dus wel of niet waar is is het gewoon een hele mooie plek om te bezoeken en vooral de route ernaartoe vanuit Kaapstad is de moeite waard. Rondom Kaap de Goede Hoop kun je mooi wandelen. Begin bij de vuurtoren en loop langs het kustpad om te genieten van het schitterende uitzicht. Wie weet spot je ook wel een walvis (juni – september)!

Waar?
Op het puntje van het Kaapse schiereiland! Rijdt vanuit Kaapstad via Chapmans Peak, ooit uitgeroepen tot mooiste weg van de wereld. “Is that Antarctica?” Ja dat is echt wat iemand vroeg staande bij Kaappunt. Op een heldere dag kijk je uit op het vaste land van de omgeving van Kaapstad.

Wanneer?
Warm in de zomer en guur in de winter maar wel altijd even mooi om te bezoeken.

Hoe lang?
Een aantal uurtjes om rond te wandelen vanaf de vuurtoren is voldoende om dit gebied te verkennen. Hierdoor kan je het goed combineren met rijden over Chapmans Peak en Pinguïns kijken op Boulders Beach. Maar mocht je meer tijd hebben is er ook de mogelijkheid om hier een meerdaagse hike te doen met overnachtingen op het schiereiland.

Kosten
Kaap de Goede Hoop maakt onderdeel uit van Table Mountain National Park. Voor het betreden van het onderste deel van het schiereiland betaal je als internationale bezoeker ongeveer 18 euro (10 euro voor kinderen).

Leuk om te weten
Vaak wordt er gezegd dat Kaappunt het meest Zuidelijke puntje van Afrika is maar dat is niet zo dat ligt namelijk bij Agulhas!
Daarnaast bestaat ook het misverstand dat bij Kaappunt de Atlantische en Indische oceaan bij elkaar komen. Dit punt ligt ook verder naar het Oosten, en is niet altijd op dezelfde plek.