Namibië biedt een grote diversiteit aan bezienswaardigheden, van een verscheidenheid aan prachtige natuur tot interessante traditionele stammen. De diversiteit maakt het een geweldig land om te bereizen voor zowel de avontuurlijke reiziger als de reiziger die van comfort houdt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Als je een reis maakt door Namibië heb je veel verschillende bezienswaardigheden die je kan bezoeken, denk dus goed na over wat jouw persoonlijk het meeste aanspreekt. Als je contact met ons opneemt denken we graag met je mee over het samenstellen van je reis.

  • In het zuiden van Namibië kan je de rode duinen van de Sossusvlei bezoeken maar ook de minder bekende duinen hier in de buurt kan je goed bewandelen.
  • Je kan genieten van uitzichten op één van de grootste kloven ter wereld bij de Fish river canyon.
  • In Etosha National Park ga je tijdens safari’s gegarandeerd wilde dieren spotten. Je hebt grote kans om verschillende antilopen, olifanten, zebra’s, giraffen, neushoorns maar misschien ook wel leeuwen of luipaarden te zien en nog veel meer!
  • Aan de skeleton coast is de oudste fossiele woestijn ter wereld goed zichtbaar. Langs de kust vindt je uitgestrekte vlaktes. Voor de kust liggen oude scheepswrakken die door de sterke stroming aan wal zijn geraakt en bij cape cross heeft een kolonie van duizenden zeehonden zich gevestigd.
  • In Bushmanland kan je zien hoe de vroegere Bosjesmannen hebben geleefd.
  • De Kaokoveld is de thuishaven van verschillende stammen: de Herero waarbij de dames zich in prachtige Victoriaanse jurken uitdossen en de Himba’s die geheel op traditionele Nomadische wijze leven met hun vee en waarbij de dames duidelijk te herkennen zijn aan de rode klei waarmee ze zichzelf insmeren.
  • Terwijl in de steden als Windhoek en Swazkopmund een meer Europese lifestyle heel gewoon is en je kunt dineren in een bierstube (Namibië is een kolonie van Duitsland geweest) en kunt winkelen.
  • In het uiterste noord-westen van Namibië is de Marienfluss een geweldig natuurgebied dat enkel als bestemming is weggelegd voor de avontuurlijke reiziger.
  • Oostelijk hiervan aan de grens met Angola is Epupa falls wel makkelijk bereikbaar en biedt je de kans om na vaak dagen droogte te genieten van het uitzicht op een prachtige waterval.
 • In het uiterst noord-oosten van Namibië loopt het land boven de grens met Botswana in een smalle strook door in de zogenaamde de Caprivi strip. Dit is verrassend stukje groen en vruchtbaar Namibië.

Je kunt een reis naar Namibië goed combineren met Botswana. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en van wat je wilt zien.

Enthousiast over een reis naar Namibië? Lees hier hoe je kunt boeken.