Safari tijd!

Wat?
Etosha National Park is dé safari bestemming van Namibië. In het park bevindt zich een enorme zoutvlakte. Je sport dieren redelijk gemakkelijk vanwege het droge landschap en lage begroeiing. In Etosha bevindt zich de grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld. Je kunt gemakkelijk zelf op game drive in het park waar de dieren zich vaak verzamelen rondom de waterholes. Je vindt er 114 diersoorten waar onder olifanten, leeuwen, giraffe, cheetahs, hyenas, zebra, springboks, kudus, jakhalzen en nog veel meer. Er bevinden zich geen buffels en dus is het geen Big 5 bestemming. Dat maakt het niet minder de moeite waard om Etosha te bezoeken!

Waar?
Het park is door middel van 3 gates te betreden: Galton Gate in het Westen, Anderson Gate in het Zuiden, Von Lindequist Gate in het Oosten.
Je kunt binnen het park verblijven in accommodaties of je kunt er kamperen. Het is aan te raden dit altijd van te voren te boeken. Er zijn zes verschillende kampen. Van West naar Oost: Dolomite (safari style tents), Olifantsrus (camping only), Okaukejo (camping, rooms en chalets), Halali (camping, rooms en chalets), Namutoni (camping, rooms en chalets) en Onkoshi (chalets)
Bekijk de kaart van het park hier: https://www.etoshanationalpark.org/media/Etosha-Map2.jpg

Je kunt een bezoek aan Etosha goed combineren met Windhoek, Swakopmund, Skeleton Coast, Kaokveld en/of de Caprivi Strip.

Wanneer?
Etosha NP is het hele jaar goed te bezoeken. Dit gebied kent twee seizoenen: nat en droog, met beide voor- en nadelen. Het droogseizoen (mei t/m oktober) biedt de beste mogelijkheid om dieren te spotten omdat de dieren naar de waterholes trekken. Het natseizoen (november t/m april) kan erg warm zijn. Het droge landschap maakt dan plaats voor een groen paradijsje wat vooral het spotten van bijzondere vogels mogelijk maakt.
De openingstijden van de gates zijn afhankelijk van zonsopgang (tussen 6:00 en 7:00) en zonsondergang (tussen 18:00 en 19:30).

Hoe lang?
Etosha is geen bestemming waar je snel aan voorbij wilt gaan. Verblijf dus minimaal twee nachten in of rondom het park. Wil je ook relaxen tijdens je reis? Combineer Etosha dan met één van de lodges net erbuiten gelegen, waar je heerlijk van wat luxe kan genieten.

Kosten?
Entree per internationale bezoeker per dag: N$80 (kinderen onder 16 gratis) en per voertuig N$10 per dag.
Game drive: N$650 per persoon
Voor een overnachting in kamer of chalet: tussen N$900 en N$1800 per persoon.
Kamperen: N$350 per persoon per nacht.

Belangrijk om te weten
Het is sinds 2018 in parken van de NWR, waaronder Etosha ook valt, niet toegestaan om plastic zakken mee te nemen. Let hier op wanneer je je boodschappen doet voordat je het park betreed. Een ranger zal je auto van binnen bekijken.