Dit zal helaas mijn laatste blog zijn. Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren dit blog geschreven. Ik heb heel veel leuke reacties gekregen en dat heeft me in mijn bijzondere ervaring in Zuid-Afrika zeker gesteund!

Het is inmiddels 5 weken geleden dat ik ben vertrokken uit Kaapstad. Aan de ene kant lijkt het nog zo kort geleden maar aan de andere kant lijkt Kaapstad ook al erg ver weg. Als ik terug kijk op mijn tijd in Zuid-Afrika lijkt deze in elk geval voorbij gevlogen.

Weer terug in Nederland gaan wonen is raar en erg wennen. Het is wennen aan het klimaat, aan rechts rijden, aan fietsen, aan de mensen, de sociale dynamieken, aan weer samenwonen, aan een fulltime werkgever, aan het assortiment in de supermarkt etc etc ;). In eerste instantie denk je misschien, maar je gaat toch gewoon weer terug? Dat klopt wel, maar zo simpel is het niet. Alles in de situatie is veranderd, dingen zijn veranderd en ik ben zelf natuurlijk ook veranderd, aan de andere kant lijkt in Nederland dan weer erg weinig veranderd. Het is super fijn om familie, geliefde en vrienden weer dichtbij te hebben, ik kwam terecht in een warm bad. De realisatie dat dit geen vakantie is in Nederland maar dat ik echt blijf druppelt langzaam binnen.

Ik ben inmiddels begonnen bij een leuke nieuwe baan, woon in een fijn appartement in Den Haag, ben bezig met vrijwilligerswerk, ben nog op zoek naar een leuke tennisvereniging maar bovenal doe ik vooral veel leuke dingen! Daarnaast loopt Ga-Afrika ook nog steeds. Dat is dus iets wat niet veranderd.. Waar Lisanne ook is, altijd lekker druk bezig.

Kaapstad zal ik altijd wel blijven missen verwacht ik. Het fijne leventje dat ik er had en de leuke mensen, die herinnering zal natuurlijk altijd blijven!

Bedankt voor het lezen en meeleven… Maak vooral je dromen waar en laat niks je tegenhouden!!