Van vogelliefhebber tot walvisspotter, van fietser tot wandelaar, dit mooie natuurgebied heeft voor ieder wat wils.

Wat?
Een indrukwekkend natuurgebied dat zich tot 5km in de zee uitstrekt. Moeras, duinen en uitgestrekte open vlakten. Je vindt hier onder andere elanden, zebra’s, bontebokken en struisvogels en veel andere vogelsoorten. En één van de beste plekken ter wereld om vanaf het land walvissen te zien (tussen juni en november). Je kunt het park voor een dag bezoeken of er overnachten. Je kan hier wandelen en mountainbiken of een excursie boeken zoals een gieren excursie, een eco boottocht of een wandeling met gids langs de kustlijn.

Waar?
Zo’n 250km ten oosten van Kaapstad. Er zijn verschillende afslagen vanaf de R319 richting de Hoop, dit zijn gravel wegen. Reken er op dat je zo’n 35 a 50 km over een gravel weg rijdt voordat je in het park aankomt. Deze gravel wegen zijn prima met een normale personen auto te berijden.

Wanneer?
Het park is het hele jaar door te bewonderen maar de walvissen zijn er van Juni tot November.

Hoe lang?
Er is hier van alles te doen. Het is zeker de moeite waard om hier een nachtje te verblijven of een weekend. Het is mogelijk om De hoop als dagtrip te bezoeken vanuit Kaapstad, vertrek dan op tijd en diner ergens op de terugweg.

Kosten
Conservation fee/ entree: Volwassenen (R40), kinderen (R20). Overnachten is mogelijk vanaf R1200 in een Rondawel (met douches op de camping) of R1550 in de Opstal suite (prijs beiden voor 2 personen excl ontbijt)

Leuk om te weten
De whale trail is een vijf daagse wandeling waarbij je langs de kust van huisje naar huisje loopt. Zie voor meer informatie: http://www.capenature.co.za/reserves/de-hoop-nature-reserve/. Er zijn ook enkele korte wandelingen te maken (van een aantal km), bij de receptie in het park krijg je meer informatie over welke wandeling op dat moment het leukst is en dus ook welke afstanden je kan lopen.

Tags: Whales, Whale season south africa, De hoop nature reserve, hike, wandeling, the whale trail