Ga met deze reis in 3 weken langs de vele hoogtepunten van Namibië! Ontdek de woestijn, de weidse canyon, de uitgestrekte en ruige kust, het prachtige Waterberg plateau, de bijzondere Himba cultuur, de indrukwekkende wildlife en de oud-koloniale plaatsen!

Weten wat andere mensen van deze reis vonden..? Lees de recensie van Erik & Floor: Namibië | Fish river canyon, Sesriem, Swakopmund, Skeleton coast, Damaraland, Etosha & Waterberg | Erik & Floor

Vanaf €1820 pp: Op basis van 21 dagen met een reisgezelschap van 2 personen. Prijs inclusief autohuur met daktent en volledige campinguitrusting, 13 overnachtingen op campings en 5 overnachtingen in lodges/guesthouses inclusief ontbijt, exclusief vlucht.

Namibie_compleet_voorbeeldreis2
Dag 1 t/m 3: Je komt aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië! Echt als een hoofdstad zal het echter niet voelen, het grote Namibië heeft in totaal maar zo’n 2,5 miljoen inwoners, waarvan het overgrote deel ook nog eens woont ten Noorden van Etosha. Dit is vooral te danken aan de politieke verhoudingen in het land en de Apartheid die ook hier aan de orde was. Windhoek, dat wordt gesierd door nog een aantal Duitse koloniale kerken en gebouwen, is dan ook geen hoofdstad van formaat. Je zult hier niet veel tijd spenderen, je gaat namelijk vanaf hier de rest van het land ontdekken met een 4×4 met een daktent! Eerste stops: Mariental & Keetmanshoop. Hier kan je rustig wennen aan de stilte, rust, weidsheid en bijzondere vegetatie van de woestijn!

cropped-dscf7996.jpg

Dag 4 t/m 8: Je eerste stop in het ontdekken van de prachtige natuur van Namibië: De Fish River Canyon is na de Grand Canyon een van de grootste Canyons ter wereld, maar is eigenlijk relatief onbekend. En dat is geheel onterecht! De gehele canyon is 161 km lang, 27 km breed en 550m op het diepste punt. Je hebt in de canyon verschillende hotsprings en mooie viewpoints, een bestemming waar je kan genieten van de mooie natuur en rust. Na de Fish river canyon rijdt je naar Aus, hier maak je een stop-over voordat je doorrijdt naar de beroemde duinen bij Sesriem. Het plaatsje zelf is niet bijzonder, hoewel het in de geschiedenis een belangrijke plaats was. Toen de Duitse troepen zich overgaven aan Zuid-Afrika in 1915 werd er een camp opgezet voor de gevangen van de oorlog, op de plek waar nu het plaatsje Aus ligt. Het is moeilijk voor te stellen dat er in deze woestijn in de wereldoorlogen ook gevochten is, dat moet een enorme uitputtingsslag zijn geweest.

Dag 9 & 10: Na je korte stop-over is het tijd om de beroemde rode duinen van Namibië te bezoeken bij Sossusvlei! De gate naar de duinen bij Sesriem gaat open bij zonsopgang en gaat dicht bij zonsondergang. Als je de duinen graag wilt bezoeken met het opkomende zonlicht zorg dat je dan op tijd bent bij de gate omdat er zich al snel een rij vormt. Wil je juist de massa vermijden ga dan aan het einde van de dag zodat je duinen ziet met het ondergaande licht. Je hebt verschillende duinen waar je kunt stoppen en waar je dus op kunt lopen. Het is ook leuk om een duin natuur wandeling excursie te doen waarbij je wordt gewezen op het bijzondere leven dat op het eerste oog niet zichtbaar is in de woestijn.

Dag 11 t/m 13: In Swakopmund kan je goed het Duitse verleden van Namibië zien. Het centrum van deze plaats heeft mooie gebouwen met een zichtbare Duitse architectuur. Onder toeristen staan Swakopmund bekend om de vele activiteiten die je hier kunt ondernemen, voornamelijk het sandboarding en quad rijden door de duinen is erg populair. Ben je niet zo enthousiast over de extreme sporten dan heeft Swakopmund alsnog genoeg te bieden. Wandel door het centrum van de stad en je komt vanzelf leuke barretjes en winkeltjes tegen. Een interessant feitje is misschien dat ondanks dat het centrum van Swakopmund anders doet vermoeden, heeft de stad ook een enorme sloppenwijk. Beginnend vanaf Swakopmund Noordwaarts begin je te rijden langs de Skeleton Coast. De Skeleton coast dankt zijn naam aan de velen schepen die hier voor de kust zijn vergaan, enkele skeletten van deze schepen liggen nog voor de kust. De skeleton coast is vreemd en ietwat duister, voornamelijk door de spooksteden die alleen in de Namibische zomer worden bewoond. Een vreemd gezicht, een woestijn landschap direct aan de kust. Bij cape cross heeft zich een grote zeehonden kolonie gevestigd, een leuk gezicht! Wees wel voorbereid op de stank die deze dieren produceren dus houdt eventueel iets van een zakdoek voor je neus en mond.

Dag 14 t/m 18: Palmwag is gelegen in Damaraland en de concessies is de thuisbasis voor veel wilde dieren zoals leeuwen, cheetahs, hyenas, neushooorns, zebras, giraffen etc. Je hebt dan ook veel verschillende activiteiten die je hier kunt ondernemen: game drives en game walks, sundowner scenic drive en rhino tracking. Vanaf Palmwag is het ook zeker de moeite om Noordelijk te rijden verder Damaraland in of om door de opgedroogde rivierbeddingen van de Huab rivier (let hierbij op dat je dit niet zomaar doet zonder goede voorbereiding want hier is het het betere 4×4 rijden van toepassing!). Hier leeft het van oorsprong nomadisch volk de Himba’s.
In Palmwag heb je wellicht al een voorproefje gekregen voor wat betreft het spotten van wat wilde dieren. Dat wordt in Etosha alleen maar meer! Dit is echt de safari bestemming van deze reis. Houdt je ogen goed open en rijdt vooral de loepjes naar de waterholes omdat daar veel dieren naartoe komen of zich in de buurt bevinden. Houdt er rekening mee dat dieren niet actief zijn op het heetst van de dag, en echt ongelijk kan je ze daar ook niet over geven.. Dus in de ochtend en middag; camera en verrekijker in de aanslag!

 

Dag 19 t/m einde: Waterberg is een groot natuurgebied die zich vormt om het plateau heen, die 50km lang en 16km breed is en tot 200m hoog. Je kunt hier weer fantastisch wandelen, er zijn verschillende paden uitgezet, en genieten van de op- of ondergaande zon. Mocht je deze ergens anders nog niet gespot hebben is er zelfs de mogelijkheid om een neushoorn game drive te doen. Ook heb je de mogelijkheid om een excursie te doen naar een Herero dorp in de buurt waar ze je meer laten zien van het traditionele leven van de Herero. Vanaf hier rijdt je in ongeveer 4 uurtjes terug naar Windhoek; afhankelijk van je vlucht is dus wellicht een extra overnachting in Windhoek nodig.

Interesse in deze reis? Wil jij vrijblijvend een reisvoorstel ontvangen afgestemd op jouw wensen..? Neem dan contact met ons op!