Wat?
Pinguïns op het strand!

Waar?
Boulders beach ligt op het Kaapse schiereiland, het is ongeveer een half uur rijden vanaf Kaapstad. Parkeren is mogelijk op één van de parkeerplaatsen ten noorden of ten zuiden van boulders beach. Sla van de M4 af richting de zee, de parkeerplaatsen zijn niet te missen. Vanaf je parkeerplaats is de ingang van het visitor center goed aangegeven. Vanaf hier daal je af richting het strand vol met pinguïns, welke je bekijkt vanaf de mooie aangelegde route van houten vlonders.

Wanneer?
De pinguïns zijn het gehele jaar op hun strand te vinden. In September en Oktober zijn ze zich vol aan het eten in de zee en kunnen er dus wat minder pinguïns aan het strand te zien zijn. De beste tijd om de pinguïns te bewonderen is de Zuid-Afrikaanse zomer (de Nederlandse winter). In januari laten de jonge pinguïns hun donzige vacht achter (rui) en gaan ze verder in hun gestroomlijnde smoking, dit is een bijzonder mooie tijd om een bezoek te brengen.

Het is aan te raden om in de vroege ochtend of aan het einde van de dag te komen, dit vanwege de drukte en dus een betere kans op een mooi plaatje.

Open 7 dagen per week:
Dec – Jan:      07h00 – 19h30
Feb – April:   08h00 – 18h30
Mei – Sept:    08h00 – 17h00
Okt – Nov:     08h00 – 18h30

Hoe lang?
Een bezoek aan boulders beach neemt afhankelijk van uw interesse zo’n 2 a 3 uur in beslag.

Kosten
R75 voor volwassenen
R40 voor kinderen (2 – 11 jaar)
(Prijzen 1 Nov 2017 – 31 Okt 2018)

Leuk om te weten
Het nabijgelegen Simon’s town is een van de oudste plaatsjes van Zuid-Afrika en is ook leuk om te bezoeken. Hier heb je zelfs de kans dat een pinguïn je komt vergezellen terwijl je ligt te zonnebaden op het strand, of als je een duik neemt in het water. Ook bij andere nabijgelegen stranden (sommige van deze stranden sluiten wanneer ze vol zijn) kan je zwemmen met de pinguïns. Neem een snorkel mee en geniet met volle teugen.

Lunchtip
Olympia’s bakery in het nabijgelegen Vishoek, een kwartier rijden vanaf Boulders beach op de weg terug naar Kaapstad. http://olympiacafe.co.za/