Op de Tuinenroute ligt een erg beroemde bungeejump, die bekend staat als één van de hoogste bungeejumps ter wereld. Voor de daredevils onder ons iets wat je zeker niet kan overslaan! Maar ook als je niet zo’n held bent is het leuk om even te stoppen, je kan de springers namelijk heel goed zien vanaf het bungeecentrum.

IMG_1827-1Wat?
De Bloukrans bungeejump is een 216m hoge bungeejump vanaf de Bloukans brug. De bungee kan alleen als single jump (alleen en niet samen met begeleider oid) gedaan worden. Je springt vanaf een platform midden onder de brug. Je bereikt het platform door een kooiconstructie onder de brug, je gaat hierheen samen met je gids en mede-jumpers. Bij de wandeling naar het platform begint het avontuur eigenlijk al! Als je niet wilt springen maar je wilt de springer wel supporten dan is er de mogelijkheid dat je mee loopt naar het platform. Het is goed om te vermelden dat er veel aandacht is voor de veiligheid van de springer en dat de begeleiders heel goed zijn en je op je gemak stellen.

Waar?
De Bloukrans brug is gelegen op de N2, tussen Plettenbergbaai en Tsitsikamma NP. De afslag is gelegen aan de Noordkant van de N2 en staat goed aangegeven met borden. Bij de afslag kom je bij het Tsitsikamma khoisan village bij een slagboom waar je je meldt bij een beveiliger. Hij zal je erop wijzen dat je links af moet slaan en de weg uitrijdt naar het bungeecentrum.

Bloukrans2

Wanneer?
De bungeejump is het gehele jaar door mogelijk, alleen bij extreme weersomstandigheden gaat het niet door. De eerste jump is om 9 uur ’s ochtends en de laatste 16:00. Het is de bedoeling dat je je ongeveer een uur voor de sprong meldt om alle formaliteiten af te ronden en je harnas te passen. Springen kan vanaf 14 jaar of ouder en een minimum gewicht van 35 kilo, lopen naar het platform mag al vanaf 6 jaar. Maximum gewicht is 150 kilo.

! Vergeet niet van te voren via de website te reserveren of te bellen om zeker te zijn dat je kan springen ! Bel naar +27 (0) 42 281 1458 (voor boekingen op dezelfde dag) of via de Face Adrenalin website.

Kosten
Bungeejump: ZAR 1000
Lopen naar het platform: ZAR 150 (als je springt hoef je dit niet los te betalen)
Jouw bungee video & foto’s: ZAR 400 of ZAR 500 (afhankelijk van online of usb)
Alleen video: ZAR 300
Allen foto’s: ZAR 200

Leuk om te weten
Als je over de brug rijdt op de N2 heb je niet ineens in de gaten dat daaronder mensen aan een touw bungelen.